Afscheidswensen vastleggen

Hoe bijzonder maak jij jouw uitvaart?

Uitvaartwensen vastleggen?

Geen twee levens zijn identiek. Jij bent de enige die precies jouw levenspad heeft bewandeld. En wie en wat je daarop bent tegengekomen, heeft je gemaakt tot wie jij bent.

Een uitvaart is een herinnering aan het leven dat jij hebt geleid samen met de mensen die je liefhebt. Het is jouw levensverhaal en hierbij horen ook jouw eigen afscheidswensen. Wil je je wensen voor je begrafenis vastleggen? Of je wensen voor een crematie? Misschien heb je hier al een beeld bij gevormd en ook wat je juist absoluut niet zou wensen. Of misschien vind je het wel confronterend om hierover na te denken. Wat je ideeën rondom jouw begrafenis of crematie ook zijn, ik kan je helpen om deze concreet vorm te geven.

Wensen nú voor je begrafenis of crematie vastleggen

Door je afscheid nu bij leven vast te leggen, laat je jouw uitvaart een afscheid zijn dat past bij zoals jij echt was. Ik maak graag samen met jou een afscheidsplan aan de hand van jouw wensenlijst voor een echt unieke uitvaart. In het plan worden jouw uitvaartwensen beschreven. Welke muziek wil je laten horen? En welke foto’s of films wil je laten zien, bijvoorbeeld? Maar ook leggen we vast hoe jij wilt dat de dag eruit moet komen te zien. Ook voor jouw nabestaanden is het fijn om te weten wat jouw wensen voor de uitvaart zijn.

Afscheidswensen vastleggen
Afscheidswensen vastleggen met Jolanda Hakvoort

Welke afscheidswensen kun je nu al vast zelf regelen?

Ik heb een groot netwerk van kleine zelfstandigen om mij heen die net als ik aandacht en persoonlijk contact voorop hebben staan. Samen zijn we er voor jou om jouw afscheid en je persoonlijke wensen te realiseren. Sommige speciale wensen zoals een herinneringsbox voor je kinderen, een boek over jouw leven, of een mooi afscheidsfilmpje voor je geliefden kosten wat meer tijd en kun je misschien nu al bij leven realiseren. Soms kun je dit alleen doen, maar het kan ook heel fijn zijn om deze wensenlijst met lieve andere mensen samen te regelen.

Ik geloof dat je je nabestaanden ook kunt helpen bij het afscheid nemen. Dit kan bij leven of zelfs over de dood heen. Dit kan een cadeautje zijn op een verjaardag, een bos bloemen met een handgeschreven briefje erbij of een filmpje waarin je hem of haar het beste toewenst. We kunnen samen bedenken en afspreken hoe we dit kunnen doen.

Dit alles maakt jouw afscheid nog unieker en zo ondersteun je je nabestaanden. Ik help je graag hiermee. Er is oneindig veel mogelijk. Samen zijn we er voor jou.

Hoe leg je je crematie- of begrafeniswensen vast?

Je uitvaart plannen doen we aan de hand van je wensenboekje en het bespreken van een presentatie met veel ideeën die we stap voor stap doorlopen. We bespreken uitgebreid je uitvaartwensenlijst en alles wat daarin mogelijk is. Als je wensenboekje compleet is, leg ik dit voor je vast in een uitvaartplan. Tevens leg ik alle namen, adressen en websites van jouw wensenlijstje vast, waardoor je nabestaanden gemakkelijk alles uit jouw wensenboekje kunnen regelen. Het afscheidsplan wordt vervolgens veilig in een digitale kluis voor je bewaard, waar alleen jijzelf bij kan. Door het online vastleggen van je uitvaartwensen, kun je op ieder moment zelf je uitvaart wensenlijst veranderen. Ook kun je een pdf van je uitvaartwensenformulier doorsturen naar je testament executeur. 

Mijn werkwijze:

We kunnen je uitvaartwensen bespreken via beeldbellen of videogesprek of we ontmoeten elkaar persoonlijk in Utrecht of in Amsterdam. We nemen uitgebreid de tijd voor de kennismaking, want het is belangrijk dat je je goed voelt om jouw wensenboekje met mij te bespreken. In een eerste vrijblijvend gesprek, bespreek ik graag de mogelijkheden.