Afscheid over de dood heen

Laat je geliefden nog niet alleen achter

Is er leven na de dood?

Is er leven na de dood?

Als je weet dat het moment steeds dichterbij komt dat jij er niet meer bent, wil je zeker weten dat het leven van je dierbaren na jullie afscheid nog betekenis heeft. Veel mensen zijn na een overlijden op zoek naar tekens van hun overleden geliefden. Bij jouw nabestaanden zal dat niet anders zijn. Ook over de dood heen kun je jouw nabestaanden nog laten weten hoeveel je om hen geeft. Met een afscheid over de dood heen, zorg je ervoor dat jouw dierbaren na je overlijden nog een teken van liefde ontvangen. Of kan het een mogelijkheid zijn om op deze manier afscheid te nemen van je verboden geliefde. Iets wat bij leven niet mogelijk was.

Jouw attentie: een teken van leven

Een teken van liefde, een teken van een overledene kun je met een afscheid over de dood heen op verschillende manieren organiseren. Ik help je daar graag bij. Zo kun je met een verjaardagscadeautje of zomaar een bos bloemen met een handgeschreven briefje erbij iemands leven weer levend maken. Of denk aan een filmpje op een speciale dag waarin je je geliefde het beste toewenst met het nieuwe leven of misschien een brief met woorden die je “bij leven” niet uit hebt kunnen spreken. Verrassingen die je nabestaanden erg zullen waarderen en even je nabijheid laten ervaren. 

Een teken van een overleden geliefde

P.S. I Love You

Ken je het boek of de de film P.S. I Love You? In de film zie je hoe een mooi afscheid over de dood heen werkt. Door op speciale momenten iets van je laten horen en het gemis zo wat dragelijker maken voor je nabestaanden. Want een teken van je geliefde, verzacht het gemis even voor dat moment.

Ondersteun je nabestaanden bij hun rouwproces

De dood van een geliefde hakt er bij nabestaanden flink in. Ik spreek jammer genoeg uit ervaring. Toen mijn man onverwachts stierf, was ik continu op zoek naar een laatste teken van mijn overleden geliefde. Het was erg pijnlijk om tot de conclusie te moeten komen dat dit nooit meer zou gebeuren.

Het rouwproces begint voor nabestaanden dan ook vaak pas na het overlijden, ook wanneer het overlijden minder onverwacht gebeurt. Je kunt de zoektocht naar tekenen van de overledenen te beantwoorden, door af en toe nog een attentie naar hen te (laten) sturen. Laat ze ervaren dat ze niet alleen zijn. Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen. Ik help je graag om de mogelijkheden met je door te nemen en te ontdekken welke invulling het beste bij jou en je dierbaren past.

Hoe werkt het?

We maken een afspraak om samen jouw ideeën te bespreken. We nemen hier uitgebreid de tijd voor. We bespreken wat we kunnen doen in jouw situatie en wat het beste past bij jouw geliefde(n). Mogelijk hebben we nog tijd om zaken samen te regelen, bijvoorbeeld een mooi filmpje te maken, persoonlijke brieven te schrijven of cadeautjes te kopen. Als ik de rouwkaart ontvang, verstuur ik op de momenten die we hebben besproken de attenties. Deze tekens van liefde stuur ik tot maximaal een jaar na overlijden.